Evenimente culturale Evenimente culturale

Zurück

FESTIVAL - CONCURS NAȚIONAL „LAURA STOICA” Târgovişte, EDIȚIA I 7- 8 OCTOMBRIE 2017

Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut, a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul să album.

Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puțin de 5 turnee internaționale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite.

În 1993, a înființat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din țară şi din străinătate.

Personalitate artistică multivalentă, Laura Stoica a simțit nevoia de a se împlini şi prin teatru. Astfel că, în anul 1999 a debutat pe scena Teatrului Nottara, cu „Azilul de noapte", de Maxim Gorki, în regia lui Constantin Codrescu, iar un an mai târziu a fost licențiată în artă – actorie a Universității Ecologice.

Având parte de o primire călduroasă atât din partea publicului, cât şi din partea criticii de specialitate, Laura s-a bucurat de succese remarcabile de-a lungul întregii sale cariere, indiferent de mediul în care s-a manifestat.

Dacă în timpul vieții nu a apucat să facă decât câțiva paşi în promovarea talentelor autentice, acum ne propunem să realizăm visul ei de a-i ajuta pe tineri să intre în fascinanta lume a muzicii.

Pentru că talentul, munca şi tenacitatea trebuie ajutate de şansă dar mai ales pentru că aspirațiile pot şi trebuie să devină realitate, Festivalul - Concurs Național „Laura Stoica" Târgovişte, ediția I, îşi propune să descopere tinere voci şi să le ofere şansa de a păşi cu dreptul în muzica românească.

 

Organizatori: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Partener: Fundaţia Laura Stoica


Mărţişor Markt (Messe) (Februar-März)
Tudoriţa oder die Ostern der Pferde (März)
Oster -Feiertage (April- Mai)
Schulwettbewerb Art4U (Mai)
Internationales Festival der Instrumentalmusik „W.A. Mozart" (Mai)
Festival der lebenden Puppen (Mai-Juni)
Nachtangriff (Juni)
Festival Urbane Kultur (Juni)
Festival BABEL
Biennale „Gheorghe Petraşcu"
Internationales Folklorefestival (September)
Handwerker Messe (September)
Târgovişte Burg -Tage (September)
Goldene Chrysanteme (Oktober)
Festival-Nationaler Literaturwettbewerbe „Moştenirea Văcăreştilor" (Oktober-November)