↩  TÂRGOVIȘTEA TURISTICĂ - pagina principala
Concert extraordinar de muzică religioasă
concert vinerea floriilor

Vineri, 26 aprilie 2024, începând cu ora 17:00, Muzeul de Istorie din Târgoviște va fi gazda celei de-a VIII-a ediții a evenimentului „Vinerea Floriilor”, la care va fi prezent, pentru prima dată la Târgoviște, renumitul interpret de folclor Marius Ciprian Pop. Personalitate multiplă, solist de muzică populară, dar și preot, se va prezenta în fața iubitorilor de folclor într-o altă ipostază: interpretând pricesne. Repertoriul abordat va fi compus din piese reprezentative ale folclorului religios inspirate de ultima săptămână din viața lui Iisus Hristos (Săptămâna Patimilor) – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea și Învierea. Alături de el se vor afla instrumentiști ai Orchestrei Populare „Chindia”.

În deschiderea evenimentului, va urca pe scenă Corala Pro Musica „Gheorghe Dimancea”, dirijor prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea, tabloul fiind întregit cu scurte momente de poezie religioasă.

Pentru a ilustra simbolismul aparte al Paștilor, va avea loc și o expoziție de artă populară, în cadrul căreia vor expune meșteri populari din județul Dâmbovița.

Intrarea este liberă.

© 2015 Primaria Targoviste - Toate drepturile rezervate