Evenimente Evenimente

Înapoi

Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița – Eveniment – 11-17 aprilie 2022

 

 

În săptămâna 11 -17 aprilie 2022, Biblioteca Județeană ”I. H. Rădulescu” Dâmbovița se alătură campaniei de incluziune și educație digitală HAI PE NET 2022.

Afis Hai pe Net

Campania Națională de Educație și Incluziune Digitală „HAI PE NET!” propune centrelor digitale partenere să organizeze în mod creativ activități de incluziune digitală pentru membrii comunității (peste 16 ani) în sensul conștientizării lor asupra resurselor și modalităților mai eficiente de utilizare a tehnologiei în diferite situații personale sau profesionale.

Biblioteca Județeană va desfășura:

- În data de 12 aprilie 2022, o sesiune de instruire a seniorilor (grup țintă 10 persoane) în: Plata facturilor de utilități (curent, gaz etc) fără a se mai deplasa, fără a sta la cozi etc; Conturi la furnizorii de utilități sau de servicii, introducerea indecșilor de consum online, vizualizare de facturi online etc; Plata impozitelor și taxelor; Programarea la medic și chiar consulturi online; Cumpărături online, fără deplasare, fără înghesuială; Depuneri de cereri online către autorități, fără deplasare (ex. Ghiseul.ro); Folosirea cardului bancar la cumpărături la magazine.

- În data de 14 aprilie 2022, o sesiune de instruire a adolescenților (grup țintă 10 persoane) în: Conceperea unei cereri către autorități sau către furnizori și trimiterea ei online (editare în word, utilizare e-mail/whatsapp); Cunoștințe minime pentru angajare în diverse job-uri, multe necesitând competențe minime de operare pe calculator (word, excel, email etc); Navigarea pe internet in siguranță.


 


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)