Evenimente Evenimente

Înapoi

Târgoviște câștigă etapa regională DESTINAȚIA ANULUI 2022 la categoria „City Break”

 

 

Târgoviște câștigă etapa regională în competiția Destinația Anului 2022 la categoria “City Break”, calificându-se în finala națională alături de Brașov și Iași.

Primaria Municipiului Targoviste

21655 de români au nominalizat destinațiile preferate în competiția vacanțelor în România, iar 25 de membri ai juriului, format din bloggeri și experți în turism, au adus propria perspectivă asupra destinațiilor calificate în finala etapei regionale. Trei criterii au stat la baza jurizării: (1) atractivitatea obiectivelor și experiențelor turistice din destinație, (2) implicarea comunității evidențiată prin investiții în infrastructură și acțiuni de promovare realizate în ultimii doi ani și (3) puterea brandului de destinație.

Turnul Chindiei

Scorul fiecărei destinații a fost calculat pe baza votului publicului și a votului juriului, iar localitatea aflată pe primul loc în regiunea și categoria ei merge mai departe în etapa Finalei Naționale.

Centrul de Natatie

Categoria City Break a fost intens disputată, în regiunea Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, BRAȘOV a avut cel mai mare punctaj total, regiunea Moldovei și Bucovinei a fost câștigată de IAȘI, iar TÂRGOVIȘTE a avut cel mai mare punctaj în regiunea Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

Urmează etapa finalei naționale!

Gianina Corondan se pregătește să viziteze cele 6 Destinații câștigătoare în regiunea și categoria lor, împreună cu o echipă completă de producție TV pentru a descoperi atracțiile și noutățile din toate aceste destinații. Filmările vor avea simultan o componentă de producție TV clasică, dar și una interactivă.

În același timp, începând cu 5 mai, publicul va fi invitat să participe în direct și să voteze pe www.destinatiaanului.ro, pentru a stabili podiumul final al României.

Votează și tu – TÂRGOVIȘTE, cea mai frumoasă destinație din țară!


 


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)