↩  TÂRGOVIȘTEA TURISTICĂ - pagina principala
Activitaţi recreaţionale, info calatorie
ACTIVITĂŢI RECREAŢIONALE

Municipiul Târgovişte beneficiază de 3 parcuri şi o grădină zoologică.

Parcul Chindia a fost amenajat în anul 1970, pe lunca râului Ialomiţa, pe locul fostei Grădini Domneşti.

Parcul "Chindia" se află situat în vecinătatea râului Ialomiţa şi cuprinde în cea mai mare parte spaţii verzi, un lac artificial pentru agrement, un complex de terenuri de tenis pe zgură şi o grădină zoo în suprafaţă de 4 ha cu un număr variat de specii de animale şi păsări.

GRĂDINA ZOOLOGICĂ TÂRGOVIŞTE

GRĂDINA ZOOLOGICĂ TÂRGOVIŞTE este situată pe latura de Nord a celui mai mare parc din municipiu, Parcul Chindia , in imediata apropiere a Complexului Muzeal Curtea Domnească si a Turnului Chindia.

Gradina Zoologică Târgovişte se intinde pe o suprafaţă de 4 ha, fiind aşezată intr-un cadru natural deosebit , in care abundă vegetaţia deosebită si diversificată iar cei ce viziteză , cu sufletul curat si liniştit , lipsit de prejudecăţi ,simt bucuria unei relaxări depline intr-o oază incărcată de natură si istorie.

Zoo Târgovişte deţine , in colecţia sa, specii de păsări si animale, de pe toate continentele : Europa, Asia , Australia, America de Nord, America de Sud , Africa. Unele din aceste specii fiind pe cale de dispariţie , sunt cuprinse in programe speciale de protecţie si conservare.

Program de vizitare
Luni-inchis
15 martie - 30 septembrie: 10:00 - 19:00
01 octombrie - 14 martie: 09:00 - 16:00

Taxa pentru filmat
Taxă filmare, fotografiere cu aparate neprofesionale - 27 RON
Taxă filmare, fotografiere cu aparate profesionale - 1333 RON

Taxa intrare
Adulţi - 9 RON
Copii peste 3 ani, elevi, studenţi - 5 RON
Grupuri organizate (peste 10 persoane ) - 3 RON
Pensionari - 3 RON
Persoane cu dizabilităţi uşoare - 3 RON
Abonament lunar - adulţi - 134 RON, copii - 80 RON

PARCUL MITROPOLIEI

Situat în centrul orașului, Parcul Mitropoliei este unul dintre cele mai romantice locuri de întâlnire și de relaxare, având fântâni arteziene, alei de promenadă, mobilier urban modern, loc de joacă pentru copii. Parcul găzduieşte bustul lui Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluţiei de la 1821, bustul maicii Smara, precum și ruinele vechiului paraclis al Mitropoliei.

parcul mitropoliei parcul mitropoliei parcul mitropoliei
DAMBOVITA MALL

Dâmbovița Mall Cu o suprafață totală construită de peste 70000 de mp, Dâmbovița Mall își așteaptă vizitatorii cu o selecție de branduri naționale și internaționale, precum : Hypermarket Carrefour, C&A, LC Waikiki, Sinsay, Hervis, House, Cropp, Intersport, Sportisimo, DM, Sizeer, Noriel, New Yorker, CCC, Pepco, Deichmann, Altex, Flanco, Boutique17, Meli Melo, Smyk, Teilor, Kendra, Splend'or, Happy Day, Juba Caffe, KFC, Spartan, Mesopotamia, Bunătăţi Ardeleneşti, Orange, Banca Transilvania, Arsis, U.S. Polo Assn,Zeka Fashion, Triumph, Orsay, OPTIblu, KVL by Kenvelo-Lee Cooper-Timeout, Mumuso, Travel Brands, Total Wash, Animax.

La primul etaj al centrului comercial, locuitorii judeţului Dâmboviţa au la dispoziţie un nou spaţiu modern al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Dâmboviţa, unde se efectuează toate activităţile de înmatriculare vehicule, examinări şi eliberare premise auto.

In parcarea exterioară, va funcționa și un DriveIn Cinema, ca parte a primei rețele de cinematografe în aer liber cu acces gratuit din România. Ecranele de proiecție au o dimensiune de 300 de mp fiecare, ceea ce va permite spectatorilor o vizionare a filmelor în cele mai bune condiții. Cei care doresc să participe se pot înscrie online pe platforma www.dambovitamall.ro / cinema.

© 2015 Primaria Targoviste - Toate drepturile rezervate